zimen bazar

 

Обзор на зимния благотворителен базар

 

В подготовката на зимния ни благотворителен базар, в деня на св. Николай Чудотворец се включиха над 30 доброволци. Храна приготвиха 12 души, някои от които се включиха с няколко гозби. Имаме вече изявени кулинари, разгръщащи майсторството си на всеки базар. Гостите ни можеха да се подкрепят с постни курабийки, кекс и други ястия, щедро подправени с най-ценната съставка – обич. Други участници дариха домашни сладкà и билки, вина - собствено производство, а посетителите ни можеха също така да се стоплят с чай от авторски билков букет. Плодовата украса на масите също послужи за дарителски цели.

Над 20 души приготвиха с вдъхновение, дарба и умение, специално за базара, разнообразни ръкоделия, които изненадаха и зарадваха гостите ни. Имаше за всекиго по нещо: топли плетива от нашите баби, ръчно изработен и декориран домашен текстил, ароматни и восъчни свещи, билкова козметика и др. А за децата – картички и играчки, с които скоро да украсят рождественската елха. С домашно сладко и играчки за елха се включи и наша сестра от Сливен. Сестрите от Княжевския манастир за пореден път подкрепиха социалната кауза, като този път дариха за базара ръчно бродирани книгоразделители.

За нас бе вдъхновяващо, че някои от хората, които сме подпомагали, също подготвиха изделия за базара, та да допринесат за развитието на каузата и по този начин да предадат добрина нататък. Други братя и сестри дариха свои вещи за продажба на базара.

Не по-маловажна за нас е и духовната храна, с която се постарахме да подкрепим приятелите, дошли да ни подпомогнат. С радост им предложихме авторска литература на наши енориаши, както и други дарени книги – духовна литература, речници и др.

Събраха се около 2000 лв. за фонда в подкрепа на нуждаещи се братя и сестри – клирици и миряни. Благодарим на всички, които дарихте труд и парични средства. Бог по молитвите на св. преподобномъченица Елисавета, покровителка на социалната ни дейност, да ви въздаде за съпричастността и грижата!

 

Снимки от базара можете да разгледате на следния интернет адрес: https://photos.app.goo.gl/wyLgYat39NDgHwsW6

 

МОЛЕБЕН ПРИ ПОВСЕМЕСТНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА СМЪРТОНОСНА ЗАРАЗА

Скъпи в Господа отци, братя и сестри,

Съобщаваме, че в катедралния храм „Успение Богородично“ Молебен при повсеместно разпространение на смъртоносна зараза ще се отслужва всяка събота след края на сутрешното богослужение.

По-долу можете да намерите файл с молебена в PDF формат, както и файл с молитвата от молебена.

Молебен при повсеместно разпространение на смъртоносна зараза

Молитва из молебен при повсеместно разпространение на смъртоносна зараза