Измина година и половина от началото на организираната дейност по подпомагане на наши братя и сестри в нужда. В редиците на социалния екип се включиха над 30 доброволци, но много повече хора периодично подпомагат дейността. За това време всички ние обединихме усилия и средства и с Божията помощ успяхме да помогнем на над 40 софийски енориаши и семействата им, които имаха инцидентни нужди или системна потребност от съдействие. Бяха подпомогнати и няколко нуждаещи се от енориите в страната. Оказана бе подкрепа за посещение при лекар, медицинска грижа, съдействие за почистване, пазаруване, финансова подкрепа.

Организираха се редица кампании за набиране на средства, които бяха използвани за закупуване на лекарства и хранителни продукти, медицински манипулации и изследвания, заплащане на битови сметки. За нуждите на нашата енория бяха закупени и кислороден апарат и кислородна бутилка.

Неколкократно и за много кратко време много хора се притекоха на помощ и събраха нужните финансови средства също и за болничния престой и грижи в ковид отделенията и за домашно лечение на тежкоболни наши клирици.

Благодарим на всички за съпричастността и милосърдието. Господ да въздаде на всички за всяко усилие и грижа!

Заповядайте на следващия ни базар, който ще се проведе на 19 декември, неделя, след светата литургия. Съвпадението на мероприятието с празника на св. Николай Чудотворец, пословичен със своята щедрост и милосърдие, го чувстваме като вдъхновяващ подарък от самия светител. По неговите свети молитви и със застъпничеството на св. препмчца Велика княгиня Елисавета, да продължаваме заедно напред!

Ако искате да подадете сигнал за човек, който се нуждае от подкрепа и няма среда, която да му я осигури, или ако желаете да участвате в доброволческата дейност или в подготовката на базарите, моля обърнете се към Вашия духовен отец или се свържете с Мария Спасова (0878380737).

МОЛЕБЕН ПРИ ПОВСЕМЕСТНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА СМЪРТОНОСНА ЗАРАЗА

Скъпи в Господа отци, братя и сестри,

Съобщаваме, че в катедралния храм „Успение Богородично“ Молебен при повсеместно разпространение на смъртоносна зараза ще се отслужва всяка събота след края на сутрешното богослужение.

По-долу можете да намерите файл с молебена в PDF формат, както и файл с молитвата от молебена.

Молебен при повсеместно разпространение на смъртоносна зараза

Молитва из молебен при повсеместно разпространение на смъртоносна зараза