ЕРМОГЕН, ЕПИСКОП ТОБОЛСКИ И ПОСТРАДАЛИТЕ С НЕГО

Саратовският епископ Ермоген бил аскет, човек образован, добър и чист до съвършенство и бил безрезервно отдаден на борбата с нарастващото революционно брожение.

Прочетете още...

МИТРОПОЛИТ АГАТАНГЕЛ

В Ярославъл, през октомври 1928 г., почина Високопреосвещеният Агатангел, митрополит Ярославски и Ростовски.
Владика Агатангел, в света Александър Лаврентиевич Преображенски се родил на 24 септември 1854 г. в Тулска губерния. След завършването на духовна семинария, постъпил в Московската духовна академия, която завършил с научната степен кандидат на богословието и след това бил назначен на духовно-преподавателска работа.

Прочетете още...

ПЕТЪР, МИТРОПОЛИТ КРУТИЦКИ

Митрополит Петър, в света – Петър Фьодорович Полянски, се родил във Воронежка губерния в 1863 г. Той получил средно образование във Воронежката семинария, а висше – в Московската духовна академия, която завършил през 1892 г. със званието кандидат на богословието, магистрант, и бил оставен в академията на длъжност помощник-инспектор.

Прочетете още...

 

Глава 29

СМЪРТТА В КОНЦЛАГЕРИТЕ

ШЕСТДЕСЕТТЕ СВЕЩЕНОМЪЧЕНИЦИ

През 1930, 1931, 1932 години аз посещавах все места в Сибир, пише свидетелят, а през 1933 г. нашето пътуване беше до град Иркутск, Нижнеудинск и Балаганск.

Прочетете още...

Дамаскин, епископ Глуховски

Епископ Дамаскин, в света Димитрий Димитриевич Цедрик, се родил в Херсон, в семейството на беден пощенски чиновник. Цялото семейство било проникнато от висок християнски дух. Това показва и фактът, че братът на епископа, Николай, станал свещеник и в самото начало на октомврийската революция бил разстрелян от болшевиките за безстрашното си изповядване на вярата и изобличаването им.

Прочетете още...

Протойерей Сергий Тихомиров и йерей Николай Прозоров

Затворник, който е бил в една килия с втория от тях и е очевидец на неговия предсмъртен час разказва това, на което „Господ го е поставил за свидетел“.

Прочетете още...

МОЛЕБЕН ПРИ ПОВСЕМЕСТНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА СМЪРТОНОСНА ЗАРАЗА

Скъпи в Господа отци, братя и сестри,

Съобщаваме, че с благословението на Негово Високопреосвещенство Триадицкия митрополит Фотий, Предстоятел на Българската Православна Старостилна Църква, духовенството при катедралния храм „Успение Богородично“ ще отслужва редовно Молебен при повсеместно разпространение на смъртоносна зараза, всеки ден след края на сутрешното богослужение.

По-долу прилагаме файл с молебена в PDF формат, както и файл с молитвата от молебена.

Молебен при повсеместно разпространение на смъртоносна зараза

Молитва из молебен при повсеместно разпространение на смъртоносна зараза

Съдържание